ROMÂNIA
Direcţia de Mediu a municipiului Timişoara

30 Octombrie 2011 - Aleea Prieteniei Ceho - Române


           ZIUA CEHIEI  LA TIMIŞOARA - ALEEA PRIETENIEI CEHO - ROMÂNE
 
Duminică, 30 octombrie 2011, Primăria Municipiului Timişoara în colaborare cu Ambasada Republicii Cehe în România, au organizat diferite manifestări pentru sărbătorirea Zilei Cehe la Timişoara.

Cu această ocazie, Direcţia de Mediu a organizat o acţiune de plantare de arbori în Parcul Piaţa Crucii, situat la intrersecţia străzilor Aurel Cândea şi 1 Decembrie 1918. Aici a fost realizată Aleea Cehă, prin plantarea a 50 de arbori ornamentali din specia Crataegus levigata „Paul’s Scarlet”. Arborii au fost donaţi de societatea cehă „Arboeko”, a cărei activitate principală constă în cultivarea de arbori şi arbuşti ornamentali, fiind lider pe pieţele cehă şi slovacă.

Acţiunea de plantare s-a desfăşurat în prezenţa Excelenţei Sale, Domnul Jiri Šitler, Ambasador al Republicii Cehe în România şi a Domnului  Adrian Orza - Viceprimar al Timişoarei, care a ţinut să menţioneze că arborele este un simbol al durabilităţii, rădăcina reprezentând trecutul, trunchiul - prezentul, iar coroana – viitorul.

Scopul acestor acţiuni constă în: stabilirea cooperării între grădinari din România şi Cehia, prezentarea arborilor şi a altor plante cultivate în Cehia, stabilirea unei colaborări între Facultatea de Horticultură din Timişoara şi Facultatea de Horticultură din Lednice na Moravě, precum şi dezvoltarea prieteniei ceho-române.

 


Direcţia de Mediu a municipiului Timişoara
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIŞOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timişoara
Tel/fax: +40 256 204886